İslam adı altında katliam yapan IŞİD militanlarının kaçırıp sonra seks kölesi olarak kullandığı Ezidi kadınların dramı devam ederken, kan donduran bir haber Irak’tan geldi. IŞİD militanları tarafından tecavüze uğrayan 9 yaşındaki bir çocuğun hamile olduğu öğrenildi.

Independent’in Kanada merkezli bir yardım kuruluşu çalışanı olan Yousif Daoud’a dayandırdığı haberinde, tecavüze uğrayan çocuğun fiziksel ve ruhsal travma yaşadığı belirtildi.

'SEZARYEN BİLE TEHLİKELİ'

Bu travmadan kurtulmanın mümkün olmadığını söyleyen Daoud, “Kız o kadar genç ki, doğum yaparsa ölebilir. Sezaryen bile çok tehlikeli” dedi.

Çocuğu bulduklarında oldukça kötü bir durumda olduğunu aktaran Daoud, “En az 10 kişinin tecavüzüne uğramıştı. Çoğu intihar bombacısı ya da ön saflarda savaşan militanlardı, kız da onlara ‘ödül’ olarak sunulmuştu” diye konuştu.

'EZİDİ KADINLARI SERBEST BIRAKMAK, TÜM TOPLUMU UTANDIRMANIN BAŞKA BİR YOLU'

IŞİD, geçtiğimiz hafta aylardır esir tuttuğu 216 Ezidi kadını serbest bıraktığını açıklamıştı. Bu hamle, örgüt üzerindeki baskının sonuç verdiği şeklinde yorumlansa da Yousif Daoud, farklı bir neden açıkladı.

Ezidi toplumun bekâret ve namus gibi konulardaki muhafazakâr tutumuna vurgu yapan Daoud, “Aylarca istismar ettikleri kadınlar geri göndermek bütün toplumu utandırmanın başka bir yolu” dedi.

Editör: TE Bilişim