ABD' nin  New York ilinde meydana çıkan olay ile  3 ABD' de yaşayan kişi,  IŞİD’e katılmak için başvuruda bulunduğu  gerekçesiyle yakalandı.

ABD'den gelen duyumlara göre, Amerika’nın Federal Soruşturma Merkezi (FBI) ve New York Emniyet Müdürlüğü’nün beraber olarak  yürüttüğü ve kulaklarına gelen konu hakkında yaptıkları operasyonda,  ABD Brooklyn bölgesinde 3 vatandaşın IŞİD terör örgütüne katılma yönünde bulunduğu başvuru sebebiyle 3 kişi farklı yerlerde gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre ABD'deki suçlulardan birinin Türkiye’ye gitmek ve eylemlerine başlamak için start verdiği de söylenmekte. Diğer iki zanlı ise bölgenin farklı yerlerinden yapılan operasyonlarla ele geçirildi. FBI yetkilileri, IŞİD yandaşlarının birinin  New York JFK Hava Limanı'nda Türkiye'ye gitmek üzereyken yakalanıp gözaltına alındığını söyledi. Türkiye ardından da Suriye'ye geçiş yapacak olan IŞİD yandaşında bulunan silahlara da el konuldu.Diğer 2 IŞİD yandaşının da Brooklyn'de yakalandığını açıkladı. Terör Örügütü IŞİD' e maddi destekte sağladığı söylenmekte olan 3 yandaş ile ilgili New York Doğu Bölgesi Savcısı Loretta Lynch, davayla ilgili yaptığı açıklamada, "Suriye'ye yabancı savaşçıların gitmesi ülkemize ve müttefiklerimize karşı gelişen bir tehdittir" ifadesini kullandı.Abdurasul Hasanovich Juraboev, Akhror Saidakhmetov ve Abror Habibov'un,IŞİD yandaşlığı suçu ile yargılanacak.


Yaşları 19, 24 ve 30 оlarak bildirilen IŞİD' e başvuracak olan kişilerin birinin Kazakiѕtan vatandaşı, ikiѕinin iѕe Özbekiѕtan vatandaşı оlduğu duyuruldu. 

Editör: TE Bilişim