ABD Dışişleri Bakanlığı Basınla İlişkiler Direktörü Jeff Rathke, başkent Washington’da düzenlenen günlük basın toplantısında, ABD’li Temsilciler Meclisi üyeleri ve senatörlerin, Türkiye ’de gazetecilerin tutuklanmaları, ifade özgürlüğüne ve toplanma hakkına müdahaleler konusunda ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’ye gönderdikleri mektupla ilgili sorulara yanıt verdi.
Hürriyet gazetesinin haberine göre, mektupların ABD Dışişleri Bakanlığı’na ulaştığını belirten Rathke, 88 Temsilciler Meclisi üyesinin geçen ay gönderdiği mektuba cevap verildiğini söyledi ancak yanıtın içeriğine dair açıklamada bulunmadı.
Rathke, “Geçmişte de açıkça belirttiğimiz gibi, Türk hükümetinin ifade özgürlüğüne, toplanma özgürlüğüne ve yargı sürecine müdahalesine ilişkin kaygılarımız sürüyor” demekle yetindi.

TEMSİLCİLER MECLİSİ'NDEN KERRY'YE 'TÜRKİYE' MEKTUBU

Rathke, bir gazetecinin, “74 senatörün gönderdiği mektupta ‘Erdoğan yönetimi’ ifadesi kullanılarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye’de yönetimin en tepesindeki isim olarak görüldüğü belirtiliyor. ABD Dışişleri Bakanlığı’nın görüşü de bu yönde mi” sorusuna ise, “Türkiye’nin iç işleri ve anayasal düzenlemeleri konusunda görüş bildirmeyeceğim” diye yanıt verdi.
Editör: TE Bilişim