Almanya'nın Dresden kentinde "Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar" (PEGIDA) adlı hareketin düzenlediği gösteri binlerce kişinin katıldığı karşıt eylemle protesto edildi. "Nazisiz bir Dresden (Dresden Nazifrei)" adlı inisiyatif tarafından düzenlenen eylem Dresden Schlossplatz Meydanı'nda yapıldı.
Öte yandan Almanya'nın Münih kentinde de 12 bin kadar kişi PEGİDA karşıtı yürüyüş gerçekleştirildi. İsmini vermeyen PEGİDA karşıtı bir Alman PEGİDA yanlılarının Almanya'nın imajına zarar verdiklerini belirterek, ''Almanya zengin bir ülke ve hiçbir mültecinin geri gönderilmesine gerek yok. Biz buraya daha fazla göçmen alınmasını savunuyoruz. PEGİDA Almanya için utançtır'' dedi.
Patrick Jürgen de Noel öncesinde PEGİDA yanlılarının Dresden merkezinde toplanarak Noel şarkılarını kendilerine alet etmelerini "arsızlık" olarak niteledi. Jürgen, ''Biz de Dresden'de bu tip göstericilere karşı direnen insanların olduğunu göstermek için buradayız'' dedi.

İSLAM KARŞITI GÖSTERİYE 17 BİN 500 KİŞİ!

Öte yandan İslam ve göçmen karşıtı PEGIDA hareketinin çağrısı üzerine her hafta pazartesi akşamları düzenlenen gösteriye geçen haftaya göre katılımın arttığı görüldü. Dresden polisi PEGİDA protestocularının sayısının 17 bin 500 olduğunu ifade etti.

Kaynak: AA
Editör: TE Bilişim