Almanya’da geçtiğimiz günlerde tacize uğrayan 2 Alman kızına yardım ederken tacizcinin attığı yumruk sonucu beyin kanaması geçiren Tuğça Albayrak’ın arkadaşları, olayın yaşandığı yere giderek Tuğçe’ye destek oldu.
Olay yerinde açıklamalarda bulunan Tuğçe’nin arkadaşları, saldırının yaşandığı bölgeye çiçek bıraktı. Tuğçe’nin ailesinin ve yakınlarının olaya dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması yaptığı toplantıya Hessen Eyaleti Milletvekili İsmail Tipi de katılarak destek verdi. Tuğçe’nin Almanya’da cesaretin sembolü haline geldiğini ifade eden Tipi, “Restoran görevlileri olaya müdahale etmeleri gerekirken seyirci kaldıkları için Tuğçe şu anda yaşam savaşı veriyor. Görevliler içeri girip müşterileri rahatsız eden insanlar nedeniyle polisi aramalılardı. Tuğçe Albayrak insanlık görevini yerine getirdiği ve Alman gençleri tacizden korumaya çalıştığı için halen yoğun bakımda tutuluyor. Kendisine acil şifalar diliyorum” dedi.
Olay esnasında arkadaşları ile restoranda yemek yiyen Hüseyin Aksu ise, “Tuğçe arkadaşları ile beraber doğum günü kutlamasından geldi. Aşağıda bir tartışma yaşanmış. Olayın faili, arkadaşları ile beraber dışarıda Tuğçelerin çıkmasını beklemiş ve çıkınca da kendisine saldırmış" şeklinde konuştu.
Almanya’da geçtiğimiz günlerde tacize uğrayan 2 Alman kızının seslerini duyan ve yardım için yanlarına giden Tuğçe Albayrak, kızları taciz eden Sırp gencin kendisine yumruk atması sonucu yere düşerek beyin kanaması geçirmişti.
Kaynak: iha