Amerika'nın California vilayetinde yaşanan tren vahşetinde, en az 30 yaralı olduğu söyleniyor.  Tren kazasının yaşandığı yer olarak adı duyulan Oxnard bölgesinde, California'ya gitmek üzere yola çıkmış olan metrolink treni, tren yolunda park etmiş olan bir kamyona çarpması sonucu yoldan çıktı. Oxnard  ilçesinde çalışmalarını sürdüren Ventura grubu itfaiye ekiplerinin verdiği temel bilgiye göre Amerika saatiyle 05,40 sıralarında meydana gelmiş olan tren kazasının kayıtlara geçtiği yer California eyaletine 110 km. mesafedeki Oxnard ilçesi. 

Amerika Birleşik Devletleri ABD' de meydana gelen trafik kazasında metrolink yoluna kamyonunu park eden sürücü, ABD' de büyük panik anlarının yaşanmasına sebebiyet verdi. Oxnard ilçesinde metrolinkin çarptığı kamyon sebebiyle yoldan çıkan metrolinkte en az 30 yaralı var. Yaralı sayısının artması ve çevre hastanelerden gelecek olan kötü haberleri beklemekte olan Amerika Birleşik Devletleri ABD; Oxnard' daki metrolinkin çarptığı kamyon konusunda da geniş çaplı araştırmalarını sürdürmekte.  ABD' de metrolink kazasına sebebp olan kamyonun neden raylarda olduğu konusu konuşulurken, kamyon sürücüsü de Oxnard' daki olay mahalini terketti.

Amerika Birleşik Devletlerin de, California' ya gitmek üzere yola çıkmış olan metrolink, vagonlarında toplam 51 yolcu yolculuğunu sürdürmekteydi. Oxnard' da raydan çıkan metrolink vagonlarının raydan çıkıp devrilmesine sebep olan kamyon da kullanılamayacak hale geldi. ABD' deki 3 vagonlu metrolinkin devrilmesi ile ilgili araştırmalar devam ediyor. En az 30 yaralının olduğu kazanın failleri ise Oxnard ve çevre hastanelere sevk edildi.
Editör: TE Bilişim