Carson Belediyesi'nde yapılan toplantıda Belediye Başkanı Jim Dear ve diğer meclis üyeleri anıtının yapılmasına ret oyu verdi. Kendisinin de tarih öğretmeni olduğunu söyleyen Dear, meclis toplantısındaki oylama sırasında yaptığı açıklamada Türklerin Ermenilere soykırım yaptığını iddia etti.

Toplantıya katılan Vega Sankur adlı bir kişi "Mirasımı övmek istiyorum. Atatürk, Türkiye'nin George Washington'ıdır" dedi.

Türkler ve Atatürk’e karşı sert açıklamalarda bulunan Ermeni toplumu temsilcileri, ayrıca anıtın Los Angeles için bir utanç kaynağı olacağını söylediler.

Toplantıda söz alan Los Angeles Türk Başkonsolosu Gülru Gezer, Atatürk’ün dünya çapında saygınlığı bulunan birçok dünya liderine örnek olmuş kişiliğini katılımcılara ve Meclis komisyonuna anlattı. Gülru Gezer söz aldığı sırada ayağa kalkan ve sırtlarını mahkeme salonuna dönen Ermeniler konuşmayı protesto ettiler.

Los Angeles’daki Türk Derneklerinin Başkanı Burcu Tansu toplantı sonrasında, Los Angeles’da yaşayan Türk toplumu olarak Carson Belediyesi'nin Ermenilerin baskısı altında kalarak verdiği bu kararı üzüntüyle karşıladıklarını ve bu tip baskıların karşısında her iki ülkenin insanlarının birbirlerinden daha da uzaklaştığını söyledi .
Editör: TE Bilişim