Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, Kıbrıs meselesinin Yunanistan için "işgal ve istila" konusu olduğunu söyledi.

Savunma Bakanı ve koalisyon hükümetinin küçük ortağı ANEL Partisi'nin lideri Kammenos, Güney Kıbrıs Rum kesiminin Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis ile bir araya geldikten sonra basına açıklamalarda bulundu. Yunanistan'ın Kıbrıs'ın uzağında olmadığını belirten Kammenos, "Yunanistan buradadır"dedi. Kammenos, Türkiye'ye ait araştırma gemisi Barbaros Hayrettin Paşa'nın, Güney Kıbrıs Rum Kesiminin sözde münhasır ekonomik bölgesinde bulunmasının "açık bir tahrik" teşkil ettiğini öne sürdü.

GÜNEY KIBRIS; İsrail VE Mısır İLE ORTAK TATBİKAT YAPACAK

Kammenos önümüzdeki dönem içinde Yunanistan'ın Güney Kıbrıs Rum kesimi, İsrail ve muhtemelen Mısır ile de ortak tatbikat yapacağını açıkladı. Yunanistan ile Güney Kıbrıs Rum yönetimi arasındaki ortak savunma doktrininin yeniden yapılanması yönündeki bir soruyu da yanıtlayan Kammenos, önümüzdeki dönem için bir dizi çalışmanın yapılacağını söyledi. Güney Kıbrıs Rum kesimi Savunma Bakanı Fokaidis ise Atina'nın Lefkoşa'ya verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, Yunanistan ve Kıbrıs'ın bölgede istikrar, güvenlik ve demokrasinin temel unsurları olduğunu söyledi. Fokaidis, Kıbrıs'ın egemenlik haklarını her türlü tehdide karşı korumaya da kararlı olduğunu kaydetti.

İLK İCRAATI Kardak'A ÇELENK ATMAK OLMUŞTU

Yunanistan’da Çipras’ın hükümet ortağı milliyetçi ANEL partisinden Savunma Bakanı Panos Kammenos'un ilk icraatı Kardak açıklarına helikopterden çelenk atmak olmuştu. Ege'de gergin anlar yaşanmıştı. 
Editör: TE Bilişim