16 yaşındaki iki kişi İngiltere’de terörle mücadele polisleri tarafından Pazartesi günü tutuklandı. Manchester polisi Salı günü yaptığı açıklamada, biri kız diğeri erkek olan iki kişinin terörist faaliyetler başlatma, hazırlanma ve azmettirme şüphesiyle Pazartesi günü tutuklandığını belirtti.

Kuzey Doğu Terörle Mücadele Birimi tarafından gerçekleştirilen operasyon ve tutuklamalar herhangi bir uluslararası terörist plan ile bağlantılı olarak gerçekleştirilmedi.

Manchester polisi yaptığı açıklamasında, “Açık bir şekilde ifade etmek isterim ki, bu soruşturmanın uluslararası bir terörist faaliyet ile herhangi bir şekilde bağlantısı yoktur. Ve Mossley’de yaşayan insanların risk altında olduklarına dair herhangi bir somut kanıt ele geçirilmiş değildir,” dedi.

“Önümüzdeki günlerde bu adreslerde çok fazla polis faaliyeti görülecek. Ancak bunun herhangi bir kaygıya ve korkuya neden olmasını istemiyoruz. Bölge sakinlerinin güvenliğini garanti altına almak için bu tür koruyucu tedbirleri aldığımızı tekrar hatırlatmak isterim.”

Pazartesi günü gerçekleşen operasyon ve tutuklamaların ardından İngiltere Manchester’ın Tameside bölgesindeki iki adreste araştırmalar sürüyor. Araştırmaların bir süre daha devam etmesi bekleniyor.
Editör: TE Bilişim