Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşed Salihi, "Terör örgütü Irak Şam Örgütü IŞİD'in elinde 200 bin Türkmen kadın mevcut. Bu kadınlar, kurtarılacakları günü bekliyor" dedi.

Salihi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Türkmen Kadınlar Birliği tarafından Kerkük'te düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkmen kadınların bu hususi güne buruk girdiğini söyledi.

"Irak Şam Örgütü IŞİD militanları, Musul ve Telafer bölgesinde kaçırdıkları Türkmen kadınların kimisine tecavüz etti, bazılarını öldürdü" diyen Salihi, "Türkmen kadınlar, Suriye 'deki Nahhasa Kadın Pazarı'nda satıldı. Kerkük'ün Tazehurmatu nahiyesine bağlı Beşir köyünü geçen haziranda ele geçiren Irak Şam Örgütü IŞİD militanları, Türkmen kadınlarına evvel tecavüz etti, ardından bu kadınları köydeki su depolarına ve elektrik direklerine astı. Telafer ve Musul'dan kaçan yüzlerce gebe Türkmen kadın da yollarda doğum yaptığı için hayatını kaybetti. Kaçış yolunda çok sayıda bebek de öldü" şeklinde konuştu.

Salihi, dünya medyasının Türkmen kadınlarının yaşadığı dramı görmezden geldiğine dikkati çekerek, "Bizler siyasiler olarak vatan dışında katıldığımız adam hakları konferanslarında Irak kadınına yönelik yapılan bütün haksızlıkları dile getirdik. Ancak yabancı medya ve Arap medyası, Türkmen kadınların yaşadıklarından bahsetmiyor. Bunun arkasında siyasi bir erek olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilişim