Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün çocuk militan sayısını artırmayı sürdürdüğünü duyurdu. Örgüt önceki gün yaptığı açıklamada, IŞİD’in Suriye’deki eğitim kamplarına son 3 ayda 400 çocuğun daha gönderildiğinin belirlendiğini belirtti. İzleme örgütünün başkanı Rami Abdulrahman, bir bölümü ailelerinin onayı alınmadan kamplara gönderilen çocuklara silah ve yakın dövüş eğitimi verilirken, ‘beyinleri yıkanarak’ soğukkanlı birer katile dönüştürüldüklerini söyledi.

Yetişkin gelmiyor

Abdulrahman, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Irak ve Suriye’de sürdürdükleri hava operasyonlarının IŞİD’e önemli darbe vurduğunu, saldırılar nedeniyle katılımcı sayısında düşüş yaşandığını kaydetti. Abdulrahman, Türkiye’nin Suriye sınırında artırdığı denetimler sayesinde örgüte yabancı militan katılımının da düşmeye başladığını ifade etti. Abdulrahman, bu yıl başından bu yana IŞİD saflarına katılan yetişkin sayısının 120 civarında kaldığını sözlerine ekledi.

Anneler Günü de yasak

IŞİD militanları, ‘sapkınlık’ olarak ilan ettikleri ‘Anneler Günü’ne özel hazırlanan yiyecek ve hediyelere el koydu. Militanların Suriye’nin El Mayadin Kasabası’nda çarşıyı dolaşarak ‘Anneler Günü’ temalı ürünleri topladığı belirtiliyor.

İngiltere’ye kimyasal saldırı muhtemel

İngiliz anti-terör uzmanları, IŞİD’in Irak ve Suriye’de kimyasal silah eğitimi verdiği militanlarının İngiltere’de zehirli gaz saldırısı düzenleyebileceğinden endişeli. Uzmanlar, IŞİD’in Suriye’de kullandığı klor bombalarının İngiltere’de hazırlanmasının son derece kolay olduğunu, çünkü gerekli malzemelerin herhangi bir denetime sokulmadan satıldığını vurguluyor. Uzmanlar bu nedenle yakın gelecekte toplu taşıma sistemlerine ya da futbol karşılaşması gibi kalabalık etkinliklere kimyasal saldırı düzenlenebileceğini kaydediyor.
Editör: TE Bilişim