ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinde, Deah Shaddy Barakat, eşi Yusor Muhammed ve onun kardeşi Razan Ebu Salha adlı üç Müslüman gencin başlarından vurularak öldürülmesinin yankıları sürüyor.

Öldürülen kızların babası Muhammed Yusuf Abu-Salha, Yusor'un görünüşlerinden ötürü belinde silah taşıyan bir komşuları tarafından rahatsız edildiklerini söylediğini anlattı.

BU BİR İNFAZ ŞEKLİ
Baba Salha, "Park meselesi cinayetleri tetiklemiş olsa da Hicks, uzun süredir dinleri ve kültürlerinden dolayı onları hedefe almıştı" dedi.

News Observer'a, "Hepsinin kafasına kurşun sıkmak, bir infaz şekli. Bu, park yeri tartışması değil, nefret cinayetiydi" diye konuşan Salha şöyle devam etti:

"Bu adam kızıma ve eşine daha önce de birkaç kez musallat oldu. Belinde silahla konuşmaya gitti. Rahatsızdılar ama bu kadar ileri gidebileceğini nereden bilebilirlerdi ki..."


İLK BELİRLEMELERE GÖRE PARK ANLAŞMAZLIĞI
Chapel Hill polisi, ilk açıklamasında olayın 'park anlaşmazlığı'ndan kaynaklandığını belirtti. Polis şefi Chris Blue, "Bunun nefret cinayeti olduğuna dair kaygıları anlıyoruz ve gerçeği ortaya çıkarmak için her yolu deneyeceğiz" dedi.

Kuzey Carolina Üniversitesi'nin Chapell Hill'deki konut bölgesinde yaşanan olayla ilgili polise teslim olan Craig Stephen Hicks (46) tutuklandı.

Birinci derece cinayetten suçlanan Hicks'in son günlerde Facebook sayfasından "38 kalibre, 5 mermilik" diye bahsettiği tabancasının fotoğrafını paylaştığı ortaya çıktı.

DİNİ İNANÇLARLA İLGİSİ YOK
Hicks'in eşi ise düzenlediği basın toplantısında eşinin bağnaz olmadığını söyledi: "Kesin bir inançla söyleyebilirim ki bu olayın, kurbanların dini inançlarıyla hiçbir ilgisi yok. Kocamın komşularıyla uzun süreden beri devam eden park anlaşmazlığı vardı."

TÜRKİYE'YE GELMEK İSTİYORDU
AFP'nin haberine göre; Suriyeli göçmen çocuğu olan ve dış hekimliği ikinci sınıfta okuyan Deah Shaddy Barakat, Suriyeli sığınmacılara ücretsiz tedavi vermek üzere Türkiye'ye gelmek için para topluyordu.
 
Editör: TE Bilişim