Filistin'i Gazze şehrine 7 Temmuz'dan beri bomba yağdıran ve masum insanları gözleri kırpmadan öldüren İsrail'in Başbakanı Netanyahu gelinen noktada Hamas'ı suçladı. Masum insanları kendisine kalkan olarak kullandığını öne sürerek savaşın uzamasına neden olarak gösterdi.
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri ile görüşme yapan İsrail Başbakanı, Birleşmiş Milletler'in yaptğı üç ateşkes önerisini kabul ettiği ancak Hamas'ın bu önerilerdeki hususları ihlal ettiğini öne sürerek saldırıya devam ettiklerini belirtti. Yapılan açıklamada görüşme sırasında kalıcı ateşkese dair planlamalar görüldü.

Başbakanlık tarafından yazılı açıklamada Netanyahu'nun Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile yaptığı görüşmede Gazze Şeridi'nde uygulanması planlanan ateşkesin Hamas yüzünden gerçekleşmediğini söylediği ifade edildi. İsrailli sivillere saldıran terörist bir öğretün taleplerini karşıladığı öne sürülen ateşkesin sağlanması için uluslarası toplantılar sürüyor.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Hamas'ın, masum insanları ve Birleşmiş Milletler binalarının kendisine kalkan olarak kullandığını belirten Netahyahu, öneriye sunulan üç ateşkesdeki kuralları Hamas'ın ihlal ettiğini vurguladı.

Hamas'ı terörist olarak lanse eden İsrail Başbakanı Netanyahu, teröristlerin kullanmak istediği tünelleri imha edeceklerini ve bu durumda oluşacak saldırılardan sorumlu olmadıklarını dile getirdi.
Editör: TE Bilişim