Hindistan’ın tecavüz başkenti olarak anılan Yeni Delhi’de kamuoyu tarafından sürekli gündeme getirilen saldırılardan sonra, polis müdürleri savunma sanatları konusunda eğitimli tamamı kadınlardan oluşan bir ekip oluşturmaya karar verdi. Savunma sanatları konusunda eğitimlerini sürdüren ekip üyeleri, kadın ve savunmasız kimseleri korumak için atanacakları görevlerde bu yeteneklerini kullanmaya hazırlanıyor.

Hindistan’ın tamamı kadınlardan oluşan ekibini eğiten Vishal Jaiswal, “Aslında, bu polisleri eğitirken büyük sorumluluk hissediyorum. Kendimi özel bir görevdeki savaşçı gibi hissediyorum. Görevim, bu polisleri Çarli’nin Melekleri gibi korkusuz ve korku duyulan bir ekip yapmak.” dedi.

16 milyon nüfuslu Delhi, iki yıl önce binlerce insanın kadınlara karşı gerçekleştirilen şiddet olaylarına karşı sokaklara çıkmasıyla dikkatleri üstüne çekmişti. Başkentte hareket halindeki bir otobüste 23 yaşındaki bir öğrencinin toplu bir şekilde tecavüze uğraması sonrası olaylar patlak vermişti. Saldırı ve devamındaki protestolar ülkeyi sarmış ve polis faaliyetlerinde ve yasalarda reformların gerçekleşmesine yol açmıştı. O zamandan bu yana kadınlara yönelik saldırılarda pek bir azalma görülmedi. Geçen ay bir taksi sürücüsünün akşam yemeğinden evine dönen bir kadın yolcuya tecavüz etmesinden sonra kadın güvenliği konusu tekrar gündeme geldi.

Hindistan’ın tecavüz karşıtı kadın ekibinin lideri Bharti Wadhwa, “Hiçbir kötü davranışı tolere etmeyeceğiz. Basit bir ıslıkla başlar, takibe ve tecavüze kadar gider. Bu olayları daha ortaya çıkmadan bastıracağız.” dedi.
Editör: TE Bilişim