Fransa’da aşırı sağcı Ulusal Cephe partisinin lideri Marine Le Pen hafta sonu aldığı mağlubiyetten sonra ikinci bir şok daha yaşadı. Le Pen’e sosyal medyada paylaştığı terör örgütü IŞİD'in infaz görüntüleri sebebiyle soruşturma başlatıldı.

Bir radyo programında IŞİD ve partisi Ulusal Cephe'nin birbirine benzeyen rakipler olarak kıyaslanması üzerine, Le Pen twitter üzerinden, “IŞİD işte bu” ifadeleri ile terör örgütü IŞİD’in infaz görüntülerini paylaştı. Le Pen’in paylaştıkları arasında IŞİD tarafından kafası kesilerek öldürülen ABD’li gazeteci James Foley’in fotoğrafı da vardı. Foley’nin ailesi sert tepkisi üzerine Le Pen fotoğrafı kaldırmak zorunda kaldı fakat paylaştığı diğer iki fotoğrafı kaldırmadı.

BAŞBAKAN VE İÇİŞLERİ BAKANINDAN TEPKİ

Le Pen’in paylaştığı fotoğraflardan sonra birçok kesimden tepkiler gelmeye devam ediyor. Fransa Başbakanı Manuel Valls ve İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve de Le Pen’e sert tepki gösterenler arasında. Valls fotoğrafların yayınlanmasının siyasi ve ahlaki açıdan hatalı olduğunu belirterek bunu 'canavarca' olarak tanımladı ve aynı zamanda fotoğrafları paylaşmayı terör kurbanlarına anısına saygısızlık olarak niteledi.

İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve ise adli polise konu ile ilgili suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. Cazeneuve, "Bu iğrenç fotoğraflar IŞİD propagandası içerirken, terör kurbanlarının anısı için de saygısızlık teşkil ediyor." ifadelerini kullandı.


Kaynak: cha