Deprem kısa dönem içerisinde Türkiye'nin batısında kendisini iyiden iyiye hissettirmeye başladı. İstanbul, Çanakkale ve son olarak da Ege Denizi'nde yaşatan deprem Türk halkını korkuturken Meksika'da çok şiddetli bir deprem meydana geldi.
Meksikalılar 6.3 şiddetinde bir depremle sarsıldı. Yaşanan deprem Meksika saati ile 05.46'da gerçekleşti. Mal veya can kaybı yaşanıp yaşanmadığı konusunda net bir bilgi yok ancak Meksika'daki depremden dolayı bir çok apartman sallandı.

Amerika Birleşik Devletleri Jeolojik Arşatırma Merkezi Veracruz eyatini etkileyen depremin büyüklüğü 6,3 olarak belirlendi. Büyük bir şiddetle meydana gelen depremden dolayı Meksikalılar büyük bir korku yaşadı. Gelen açıklamaya göre 6.3 şiddeti büyüklüğündeki deprem 95 kilometre derinlikte gerçekleşti. Her ne kadar derinde gerçekleşse de etkisi yer üstünde bir hayli hissedildi ve apartmanlar salıncak gibi sallandı.

Meksika yerel saatine göre saat 05:46 sularında gerçekleşen deprem özellikle Veracruz'daki halkı korkuttu. Depremin tekrardan yaşanabileceği endişesi tüm Meksika halkını sarmış durumda. Depremden endişe dan Meksikalılar evleri ve otelleri boşaltarak sokaklara indi.

Yaşanan deprem Meksika'nın başkenti olan Meksiko City'de dahi hissedildi. Ayrıca depremin merkez üssü olan Veracuruz eyaleti Meksika'nın nükkeler santralini, petrol tesislerini misafir ediyor. Bir hayli önem taşıyan bu depremden dolayı bu tesislerin zarar görmediği belirtildi.
Editör: TE Bilişim