Mısır'da taksiciler, dün akşam polis tarafından öldürüldüğü iddia edilen arkadaşları Muhammed Ala El-Şehir için gece başlattıkları eylemlerine bugün de devam etti.

Başkent Kahire'de dün akşam sularında polis tarafından öldürüldüğü iddia edilen taksici El-Şehir'in arkadaşları bugün Cuma'dan sonra kılınan cenaze namazında eylem yaptı. Öldürülen taksicinin mesai arkadaşları, dün gece Kahire'deki bazı ana caddeleri kapatarak söz konusu polisin tutuklanmasını talep etmişlerdi. Talepleri yerine getirilmeyen taksiciler cenaze namazından sonra Kahire Emniyet Müdürlüğü'ne yürüdü.

Gelişen olaylar nedeniyle Şarm El-Şeymi kentinde bulunan Devlet Başkanı Abdulfettah El-Sisi, İçişleri Bakanı Mecdi Abdulgaffar'ı bilgi almak için çağırdı. Görüşme sonunda Cumhurbaşkanlığı Basın Sözcüsü Ala Yusuf yaptığı açıklamada, "Devlet Başkanı Sisi, öldürülen taksicinin failleri hakkında polis de olsa gerekli işlemin yapılacağını belirtti." ifadesini kullandı. Ayrıca açıklamada, bu olay yüzünden vatan güvenliğini sağlayan diğer polislerin suçlanamayacağı da aktarıldı.

Öte yandan geniş güvenlik önlemleri alınan Kahire'de, Emniyet Müdürlüğü çevresindeki ticari yerlerin geçici bir süreliğine kapatıldığı duyuruldu.
Kaynak: cha