Mısır'da yaşanan darbe sırasında pek çok kişi hayatını kaybetmişti ve hükümet devrilmişti. Sisi'nin başa geçtiği Mısır hükümetinde yaşanan darbeye karşı halk tepki göstermişti. Rabia işareti ile sembolize edilen darbe karşıtlığı davasında 98 kişi tutuklanmıştı.
Darbe karşıtlığı ile tutuklanan 98 kişinin tahliyesi yazılı açıklama ile resmiyete kavuştu. Mısır Başsavcısı tarafından yapılan açıklamada çeşitli suçlamalar 98 darbe karşıtının zorunlu ikamet şartıyla tahliye edildiği belirtildi.

Mısır'da gerçekleşen askeri darbeye karşı olan ve bu tepkileri dile getirip sokaklara dökülen Mısırlılardan bazıları hayatını kaybetmiş bazıları da tutuklanmıştı. Daha önce de darbe karşıtlığı ile tutuklanan Mısırlılardan bazıları serbest bırakılmıştı. Şimdi de 98 darbe karşıtı zorunlu ikamet şartı ile tahliye oluyor.

98 darbe karşıtından 45'i öğrenci ve 53'ü de yaş ve sağlık problemleri çekiyordu. Zorunlu ikamet şartı ile tahliye edilen darbe karşıtları bu nedenlerden dolayı serbest bırakıldı.

Kahire Ceza Mahkemesi hali hazırda devam eden darbe karşıtları ile ilgili davanın duruşmasını yargılananlardan 5 kişinin katılmaması nedeniyle 9 Eylül'e erteledi.
Editör: TE Bilişim