Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, İstanbul Sultanahmet'te meydana gelen kanlı terör olayından dolayı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a taziye mesajı gönderdi.
Nazarbayev taziye mesajında, Kazakistan'ın terör saldırısını derin bir üzüntüyle karşıladığını ve terörle mücadelede Türkiye ile işbirliğine hazır olduklarını ifade etti.
Mesajında terörün bütün dünyada ciddi bir tehdit oluşturduğuna dikkat çeken Nazarbayev, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

Terörün tüm insanlık için büyük bir tehdit haline geldiğini ve bu hastalıkla birlikte mücadele edildiğinde üstesinden gelineceğini kaydeden Nazarbayev, Türkiye ile işbirliğine her zaman hazır olduklarını dile getirdi.

Bu arada Nazarbayev, Almanya Başbakanı Angela Merkel’e gönderdiği telgrafta ise küresel güvenliği tehdit eden terörün her türlüsünü kınadıklarını ve bu teröre karşı yapılan tüm uluslararası mücadeleyi desteklediklerini açıkladı.
Nazarbayev kendi ve Kazak halkı adına öncelikle olayda hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve Almanya halkına başsağlığı dileklerini iletti.
Kaynak: cha