Amerikalıların dikkatini sağlık programına çekmek isteyen ABD Başkanı Barack Obama “selfie çubuğu” kullandığı bir videoda yer aldı.

BuzzFeed sitesinin “Tüm dünyanın yaptığı, ama kimsenin hakkında konuşmadığı şeyler” adlı videosunda, Obama kendi fotoğraflarını çekiyor, konuşmasına çalışıyor ve ayna karşısında yüz mimikleri yapıyor.

Videonun belirli bir noktasında, internetin en favori memlerinden biriyle oynuyor. Büyük bir kurabiyeyi bir bardak süt içerisine daldırmaya çalışırken, “Teşekkürler Obama.” diyor - ABD’de her sorunu Başkana bağlamak için kullanılan bir ifade. Ve daha sonra ofisinde hayali basketbol atışları yaparken yakalanıyor.

Youtube’da yayınlanan video ABD’li gençlerin dikkatini Obamacare programına ve 15 Şubat’ta bitecek olan kayıt süresine çekmeyi ve bir yandan da Başkan Barack Obama’nın programlarının kapsamını geleneksel iletişim yöntemlerinin ötesinde arttırmayı amaçlıyor.

Yılbaşından bu yana Başkan Obama, ABD’li gençler arasında oldukça popüler olan “BuzzFeed” ve “Vox” internet sitelerine röportajlar verdi.

Ayrıca Ocak ayında üç ünlü Youtube kullanıcısıyla konuştu. Son aylarda da “The Daily Show” ve “The Colbert Report” gibi siyasi mizah programlarına katıldı.

Editör: TE Bilişim