Rojava'nın Hasekê kentinde başlatılan Nevruz kutlamaları esnasında kutlama yapan halka yönelik iki ayrı saldırı düzenlendi. Rojava Haseke'de yaşanan intihar saldırıları  sonucunda kent adeta kana bulandı. Gerçekleştirilen intihar haberleri sonrasında çok sayıda ölü ve yaralının olduğu da gelen bilgiler arasında...

Rojava'nın Hasekê kentinde, Nevruz kutlamalarını gerçekleştiren halka yönelik iki ayrı bombalı saldırı gerçekleşti. Rûdaw'ın haberine göre saldırılarda 35 kişi yaşamını yitirirken, yaralı sayısı 70'i geçmiş durumda. Haseke'deki saldırıların ardından Cizre Kantonu'ndaki tüm Nevruz kutlamaları iptal edildi.

Hasekê'de ilk saldırı saat 18.00 sularında, Muftî Mahallesi’ndeki Şehitler Meydanı'nın batısında Nevruz kutlamalarının olduğu alanda meydana geldi. Kutlamalar sonrasında bir grup gencin ateş etrafında halay çektiği sırada, daha önceden alana döşenmiş el yapımı bir bombanın patladı.

Patlamayla eş zamanlı olarak Muftî Mahallesi’nde gerçekleşen Newroz kutlamasına yönelik de bomba yüklü bir araçla ikinci bir saldırı gerçekleşti. Kutlamanın devam ettiği sırada gerçekleşen saldırıda, en az 35 kişinin yaşamını yitirdiği ve çok sayıda yaralanın olduğu belirtildi.




Editör: TE Bilişim