İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia Magallo ile bir araya gelen Lavrov, "Yaptırımları biz düşünmedik, bu bizim seçimimiz değil. Avrupalı dostlarımızı ikna etmek veya onlardan yaptırımları kaldırmalarını rica etmek gibi bir niyetimiz yok. Her şey kendiliğinden hâllolur" dedi.

İspanya Dışişleri Bakanı Rusya'ya uygulanan yaptırımların İspanya ekonomisine ciddi zarar verdiğini belirterek, "Tabi ki yaptırımlar İspanya ekonomisine ciddi zarar veriyor. Özellikle tarım sektöründe büyük kayıplar yaşandı" ifadesini kullandı.Rus Bakan, Ukrayna krizi ve Brüksel'in tavrı yüzünden Rusya ve İspanya'nın ticaret hacminin ciddi anlamda düştüğüne dikkat çekti. Lavrov, şu şekilde devam etti:

"Rusya ve İspanya ilişkileri Ukrayna krizi ve Brüksel'in tavrı yüzünden kolay olmayan bir süreçten geçiyor. Her alanda işbirliğimiz durdu. Ticaret hacmi ciddi anlamda düştü, bu durumda turizm sektörü de kaybediyor."

Lavrov toplantı sonrası yaptığı açıklamalarda, ithalat ambargosunun hafifletilmesine ilişkin bir konunun görüşülmediğini belirtti.
Editör: TE Bilişim