Suriye' de Beşar Esad güçlerinin infaz çalışmaları devam ediyor. Sivil vatandaş üzerinde yaptırımları devam eden Esad Güçleri, Suriye' de katliam yaptı ve 48 vatandaşı canice katletti. Suriye Genel Devrim Konseyi üyelerinden gelen Esad güçlerinin katli olayı, Suriye ye ait orduların Halep' te bulunan Rityan Beldesi, Hardetennin köyündeki çocuk ve kadınların da bulunduğu 48 katli olay oldu. Suriye' de ki Esad katlinin sonucu ; 10 çocuk, 15 kadın ve kalanın da erkek siviller olduğu söyleniyor.

Suriye' yi derinden sarsan bu gündem,  Beşar Esad güçlerinin sivilleri toptan katli durumunun devam ettiği ve Halep' te de hala devam eden çatışmalar. Kaç sivil daha ölecek bilinmez.. 

Yerel güçlerden  Mustafa Sultan, Halep' te bu rejimi sağlayan güçler ile muhaliflerin çatışması devam etmekte olarak gündeme haberi sundu.  Türkiye' nin muhaliflere giden yarımını kesmek için Ridvan' a giden Esad güçleri, yardımların ulaşılması sonucunda geri dönerken, sıkıştırdığı kuzey bölgesinde katli gerçekleştirdi.  Şam' a bağlı Esad güçleri, hizbullah milisleri ile birlikte sivil vatandaşa saldırı düzenlenmesi, Suriye de ki rejimin devam ettiğini göstermekte. 

Merkezi Londra' da olan kurumların açıklamaları ise 48 cesedi evlerine geri dönen köylülerin bulduğu yönünde.  Suriye ordusuna ait birliklerin de Şam' da yeni bir saldırı düzenlediği de biliniyor.
Editör: TE Bilişim