ABD'nin Batı Virginia eyaletinde Pazartesi günü öğleden sonra meydana gelen kazada yüzden fazla ham petrol yüklü tanker taşıyan tren raydan çıktı. Bir tanker nehre yuvarlanırken, 14 tanker alev aldı. Alevler gökyüzüne doğru onlarca metre yükseldi. Raydan çıkan trenin bazı parçaları bir eve çarptı. Yüzlerce aile bölgeden tahliye edildi. Otoriteler nehre sızan petrol nedeniyle iki su arıtma tesisini kapatmak zorunda kaldı. Kazadan dokuz saat sonra dahi alevler yanmaya devam ediyordu. Dumandan zehirlenen bir yaralının olduğu bildirildi.

Yaklaşık 600 metre uzaklıktaki evinden patlamanın sıcaklığını hissettiğini söyleyen David McClung, "Oldukça ürkütücüydü. Sanki bir atom bombası patlamış gibiydi," dedi.

Kaza bir kar fırtınası sırasında  meydana geldi. Bazı yakın yerlerde 10 cm kadar kar mevcuttu. Resmi makamlara göre trenin raydan çıkma sebebinin hava koşulları kaynaklı olup olmadığı belli değil. Son dönemde yaşanan tren kazalarının ardından, ABD hükümeti Temmuz ayında ham petrol ve diğer çok yanıcı sıvıları taşıyan onbinlerce eski petrol vagonunun aşamalı olarak kullanımdankaldırılması için kanun teklifi sundu.
Editör: TE Bilişim