Almanya’nın Offenbach kentinde 15 Aralık‘ta Sırp genci tarafından darp edilerek komaya giren ve daha sonra da hayatını kaybeden Tuğçe Albayrak dün toprağa verildi. Olayın meydana geldiği günden itibaren gündemeden düşmeyen çirkin saldırı Alman kamuoyunun birinci gündem maddesi oldu.
Son olarak Tuğçe’nin cenaze merasimi Alman medyasında geniş yer buldu. Dün görsel medyanın canlı yayınla izleyicilerine verdiği cenaze töreni bugün ise yazılı ve elektronik medyada geniş yer aldı. Gazeteler cenaze merasimini, “Almanya kahramanını yolcu etti”, “Sen bizim kalbimizde yaşayacaksın”, “Cesur Tuğçe’ye hüzünlü veda”, “Seni hep böyle hatırlayacağız”, “Tuğçe’nin tabutu son yolculuğunda” ve “Yardım etti hayatıyla ödedi” başlıklarıyla gazetelerine yansıttı. Haberlerin devamında, “Tuğçe hem kavgayı önledi, hem de organlarını bağışlayıp iki kahramanlığı yaparak herkese ders verdi” ifadeleri kullanıldı. “Herkesin kaçtığı bir durumda o yardım etti. Cesaretiyle örnek oldu. Herkes kendine ben olsam ne yapardım sorusunu sorması lazım. O bize yardımı ve cesareti hatırlattı” yorumları yapıldı. Öte yandan,Tuğçe’ye Liyakat nişanı verilmesi için başlatılan imza kampanyasında imza sayısı ise 190 bine ulaştı.
Saldırının ardından bu tür olayların yaşanmaması için alınacak önlemler, güvenlik kameralarının yetersizliği, halka açık yerlerde çalışanların daha bilinçlendirilmesi ve olayları büyümeden önlenmesi için eğitilmeleri gibi konular gündeme geldi.
Kaynak: iha