IŞİD'in propaganda videoları kimni zaman kötü örnek de teşkil ediyor. Mısır'dan daha önce IŞİD'in infaz oyununu oynayan çocukların görüntüleri tüm dünyayı dehşete düşürmüştü. Mısır'dan yeni gelen görüntüler ise "pes" dedirtecek cinsten. Bir çift düğünlerinde konsept olarak IŞİD'i seçti.. Düğünde damat ve gelin Ürdünlü pilotun yakılarak öldürüdüğüne benzer bir kafese girdi.

Görüntüde Mısırlı çiftin düğünü yüzünü maske ile gizleyen bir kişinin, militanların propaganda videolarında kullandığına benzer bir marşı da icra ediyor. Sonrasında da evlenen çifti bir kafese yönlendiriyor. Kafes de Ürdünlü pilotun geçtiğimiz ay IŞİD tarafından yakılarak öldürüldüğü kafesi akıllara getiriyor.

Basına yansıyan bilgilere göre, düğün konseptinden sadece damat, birkaç arkadaşı ve düğün fotoğrafçısı haberdardı. IŞİD konseptli düğün başlayınca davetliler de düğünü militanların bastığını zannetti. Görüntüyü çeken fotoğrafçı, videoyu Facebook hesabında paylaşınca görüntüler bir anda internete yayıldı ve büyük tepki çekti.
Editör: TE Bilişim