Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde Atletizm İl Temsilciliği ile birlikte Cumhuriyet Koşusu düzenledi. Cumhuriyet Koşusuna 110 sporcu katıldı.
Her sene 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Cumhuriyet Koşusu 110 sporcunun katılımıyla Şıralık Spor Tesislerinde gerçekleştirildi. Cumhuriyetin 91. Yıldönümü dolayısıyla Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdürlüğü tarafından ilk ve orta dereceli okullar arasında düzenlenen Cumhuriyet Koşusu sonuçlandı. Şıralık Spor Tesislerinde düzenlenen ve son derece çekişmeli mücadelelere sahne olan koşu sonrasında dereceye giren yarışmacıların kupa ve madalyaları, 29 Ekim’de Anıtpark Meydanı’nda yapılacak kutlamalarda verilecek.
Cumhuriyet Koşusunda Küçük kızlar ferdi müsabakasında Hikmet Akın Okulundan Zeynep Sude Çodur birinci, Eski Mengencik Okulundan Merve Yılmaz ikinci ve Nasırlı Okulundan Aleyna Tayyar üçüncü oldu. Küçük erkeklerde ise Hikmet Akın Okulundan Ferhat Gündüz birinci, TOKİ Mehmet Akif Okulundan Abdullah Ömer ikinci ve Hikmet Akın Okulundan Azizcan Bender üçüncü oldu.
Yıldız kızlar ferdi müsabakalarında Eski Mengencik Okulundan Elif Çetin birinci, Hikmet Akın okulundan Damla Barutçu ikinci ve Şevvalnur Zembek üçüncü oldu. Yıldız erkeklerde ise Yenimahalle Okulundan Emirhan Kılıç birinci, Azmimilli okulundan Talha Burak Tuna ikinci ve İsmetpaşa Okulundan Volkan Yılmaz üçüncü oldu.
Genç Kızlar ferdi müsabakalarında Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesinden Esra Yılmaz birinci, Arifa Dinar ikinci ve Düzce Anadolu Lisesinden Zeynep Süler üçüncü oldu. Genç erkeklerde Çilimli ÇPL’den Hasan Yılmaz birinci, Hayrettin Karakaş ikinci ve Enes Mahir Çelik üçüncü oldu.
Küçük Kızlar takım sıralamasında ise Eski Mengencik Okulu birinci olurken Nasırlı Okulu ikinci ve TOKİ Mehmet Akif Okulu üçüncü oldu. Küçük erkekler takım sıralamasında Hikmet Akın Okulu birinci, Gazi Mustafa Kemal Okulu ikinci ve TOKİ Mehmet Akif Okulu üçüncü oldu.
Yıldız kızlar takım sıralamasında Gazi M.Kemal Okulu birinci, Eski Mengencik ikinci oldu. Yıldız erkeklerde Eski Mengencik birinci, Gazi M.Kemal ikinci ve Aziziye Okulu üçüncü oldu.
Genç kızlar takım sıralamasında Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi birinci, Yavuz Selim Meslek Lisesi ikinci olurken erkeklerde Çilimli ÇPL birinci ve Yavuz Selim Meslek Lisesi ikinci oldu.
Kaynak: iha