Düzce Belediyesi otobüslerinde kullanılmak üzere sıkıştırılmış doğalgaz CNG istasyonu kuruyor.
Düzce Belediyesi mücavir alan içerisinde hizmet veren ve sıkıştırılmış doğalgaz kullanılan otobüsleri için CNG istasyonu kuruyor. Kurulan bu istasyon sayesinde aylık 136 bin TL kara geçiyor.
İstasyon kurulması için Belediye Başkanlık Makamında imza töreni yapıldı. İmza töreninde konuşan Belediye Başkanı Mehmet Keleş, “Düzce Belediyesi mücavir alanı içerisinde otobüslerimizin bir kısmı doğalgazlı otobüsler tarafından hizmet veriliyor. Bu güne kadar doğalgazı tüpler halinde alıyorduk. Bu nedenle bize doğalgaz litresi 2.37 TL’den geliyordu. Aylıkta 200 bin metreküp doğalgaz tüketiyoruz. Bunun karşılığında da 474 bin TL ödeme yapıyoruz. Kuracağımız istasyon sayesinde doğalgaz bize 1.68 TL’den gelmiş olacak. Bununda bize aylık olarak maliyeti 338 bin TL olacak. Bu sayede aylık olarak 136 bin TL kar elde etmiş olacağız. Kuracağımız istasyonun bize maliyeti ise 520 bin TL olacak. Yaptığımız bu kar ile kısa bir sürede tesis maliyetini amorti etmiş olacağız ve kar eder duruma geçeceğiz” dedi.
Konuşmanın ardında tesisi kuracak olan firma ile sözleşme imzalandı. Tesis 1,5 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak faaliyete geçmiş olacak.
Kaynak: iha