24 Kasım Öğretmenler Günü Düzce’de törenle kutlanıyor. Gençlik Merkezi Tiyatro Salonunda gerçekleştirilen 24 Kasım Öğretmenler Günü programında öğretmenlik mesleğinin kutsallığına vurgu yapıldı. Göreve yeni başlayan aday öğretmenler ant içerken, emekli olan öğretmenlere de şükran ve teşekkür belgesi verildi.
Göreve yeni başlayan öğretmenler adına konuşma yapan Hülya Akyüz her öğrencinin bir dünya olduğunu ifade ederek “Bizim görevimiz bu dünyaya hoşgörü tohumları ekmek. İyi eğitimli bir insan huzurlu bir toplum demektir” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman öğretmenlerin geleceği inşa ettiğini kaydederek “Sevgili meslektaşlarım yıpratıcı, sorumluluğu yüksek bir görev yaptığınızı biliyorum. Ancak unutmamalısınız ki geleceği inşa ediyorsunuz. Birbirinin kopyası gençler değil, çağın gereklerine ayak uyduran ahlaki değerlerine bağlı ve yeteneklerinin farkında olan çocuklar yetiştirmelisiniz” diye konuştu.
Vali Ali İhsan Su, öğretmenliğin en özel meslek olduğunun altını çizerek “Öğretmenlik herkesin üzerinde izi olan bir meslektir. İnsanlara yön veren, ufuk açan öğretmenlerdir. Öğretmenlik en özel meslektir. Çünkü hammaddesi insandır. Ya iyi eğiteceksiniz ya iyi eğiteceksiniz. Öğretmen öyle bir hammadde kullanıyor ki iyi yetişmişse dünyayı abad edebilir, kötü yetişmişse de berbat edebilir. Bir öğrencinin göründe öğretmen her şeydir. Dünyaya şekil verecek, vizyon kazandıracak insanlar yetiştirmelisiniz” dedi. Konuşmaların ardından Düzce’de yeni göreve başlayan öğretmenlerin ant içme töreni gerçekleştirildi. Genç öğretmenlerin heyecanları gözlerinden okunurken Türkiye haritası üzerine asılan kandillerde duygusal anların yaşanmasına sebep oldu.
Ardından emekli olan öğretmenlere şükran ve teşekkür belgesi Vali Ali İhsan Su tarafından verildi. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından tören Düzce Merkez Anadolu Lisesi öğrencilerinin sunduğu şiir dinletisi ile son buldu.
Kaynak: iha