Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Tarımsal fiyat istatistikleri konulu bilgi sistemi toplantısı yapıldı.
Tarım İstatistikleri kapsamındaki çalışmaların daha sağlıklı yürütülmesi amacıyla genel bir eğitim ve bilgi paylaşımının yapıldığı değerlendirme toplantısı Düzce Tarım İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı.
Yapılan toplantıya Türkiye İstatistik Kurumu Kocaeli Bölge Müdürlüğünden TUİK Uzmanları Ensari Ceylan ve Akif Otlu, İl Müdürü Harun Kabaoğlu, İl ve İlçe Müdürlüğünde fiyat istatistikleri konusunda görevli personeller katıldı.
TARIM ÜRÜNLERİNDE FİYAT İSTİKRARI ÇOK ÖNEMLİ
Toplantının açılış konuşmasını yapan Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, istatistik bilgilerinin çok önemli olduğunu ve enflasyon oranlarını belirlemede tüm illerden alınan fiyat istatistiklerinin sonuca etki ettiğini, bu nedenle Düzce’de istatistik çalışmalarının titizlikle yapılması gerektiğini söyledi.
Türkiye İstatistik Kurumu Kocaeli Bölge Müdürlüğü Uzmanlarından Akif Otlu, veri girişleri yaparken ve fiyat alırken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında genel bir sunum yaptı. Toplantıda ayrıca İl ve İlçe sorumlularının karşılaştığı sorunlar ve çözümleri üzerinde duruldu.
İl ve İlçe sorumlularının hayvan ve sebze pazarından, bayilerden, işletmelerden ve çiftçilerden aldıkları fiyatlar derlenerek her ayın 15’inde ve 25’inde İstatistik Bilgi Sistemine veri girişleri yapılmaktadır. Çiftçinin eline geçen fiyat ve Çiftçinin ödediği fiyat olarak iki kısımda ele alınan veriler Türkiye İstatistik Kurumu tarafından enflasyon oranlarını belirlemede kullanıldığı belirtildi.
Kaynak: iha