Edirne Ticaret Borsası (ETB), üyeleriyle birlikte Bursa 12. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı’nı ziyaret etti.
Ziyaret programına borsayı temsilen, Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Göktaş, Meclis Başkan Yardımcıları Serdar Hüseyinca ve Erhan Akgün, Yönetim Kurulu Üyesi Eray Karaca ile Meclis Üyeleri İsmail Arslan ve Oğuz Kurban katıldı. Önceden yapılan duyuruya istinaden taleplerini ileten 53 borsa üyesinin katılım sağladığı programa, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Sarı ile Edirne İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Tuncay Aytın ve Muhasip üyesi Durgut Tosun da iştirak etti.
Borsa hizmet binasından otobüslerle hareket ederek öğle saatlerinde doğrudan fuar alanına intikal eden heyet, akşamın geç saatlerine kadar fuarda sergilenen tarım ve hayvancılık sektörüne ilişkin alet ve ekipmanlar ile teknolojik gelişmeleri yerinde inceleme imkanı buldu.
Ziyaret programı hakkında değerlendirmelerde bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk, "Borsa olarak fuarlara katılım sağlanması konusuna önem veriyoruz. Bu tip organizasyonlar, gelişen ve değişen teknolojinin yerinde izlenmesi adına çok kıymetli fırsatlar oluşturuyor. Üyelerimizin fuar programlarına ilgi gösterip katılım sağlaması bizleri de ziyadesiyle memnun ediyor. Sonuç olarak fuarlarda izlenen her yenilik şehrimizde daha çok üyemize ve üreticimize aktarılabiliyor. Üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda faaliyetler gerçekleştirmeye özen gösteriyoruz ve çalışmalarımıza bu doğrultuda devam edeceğiz" dedi.
Bursa şehrinde 12 yıldır düzenlenen Bursa Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 25 ülkeden 524 firma ve firma temsilciliğinin katılımıyla, 7 ayrı salonda, 40 bin metrekare kapalı, 30 bin metrekare açık sergileme alanından oluşan toplam 70 bin metrekare alanda düzenlendi.
Konusunda Türkiye’nin ve Avrasya coğrafyasının en büyük buluşması niteliğinde olan uluslararası nitelikteki fuarın, 268 bin 125 kişi tarafından ziyaret edildiği kaydedildi.
Kaynak: iha