İstanbul Selimiye Veteriner Teknisyenleri Meslek Lisesi’nden 42 yıl evvel mezun olan 17 kişi ilk kez bir araya geldi.
İzmir’de ilaçlama şirketi sahibi olan Halil Sayar, 1972 yılında Veteriner Sağlık Teknisyenleri Meslek Lisesi’nden mezun olan 50 arkadaşından ulaşabildiği 17’sini hafta sonu Kuşadası’nda buluşturdu. İçlerinde Balıkesir’in Burhaniye ilçesinden Sefer Talay ve Edremit’ten Ali Özdemir ile Eyüp Acar’ın da bulunduğu 17 meslektaş, 42 yıl sonra Kuşadası Tatlıses Otel’de bir araya geldi.
İstanbul, Bursa, Anada, Kütahya, Balıkesir, Kırklareli ve Tekirdağ gibi illerden gelen mezunlar birlerini tanımakta zorlandı. 3 yıllık yatılı okulu 1972 yılının Haziran ayında bitirdikten sonra yurdun değişik yerlerine dağılan eski arkadaşlar birer birer emekli olurken, pek çoğu birbirlerini 42 yıl boyunca hiç görmedi. Hepsi 60 yaşını geçen 17 meslektaş, Kuşadası buluşmasında birbirlerini tanımakta zorlandı.
Meryemana, Efes ve Selçuk Şirince’yi de gezen eski mezunlar birbirleriyle bol bol sohbet edip okul yıllarını yad etti. Arkadaşlarına teşekkür eden Halil Sayar, ”Türkiye hayvancılık sektörüne ve ekonomisine büyük katkıları bulunan veteriner sağlık teknisyenlerini 42 yıl sonra buluşturmaktan son derece mutluyum. 2 günlük bu buluşma bütün arkadaşlara büyük mutluluk verdi. Ben arkadaşlarımın hepsine teşekkür ediyorum. Hayatlarında başarılar temenni ediyorum" dedi.
Adana’dan gelen Nail Levent de, "Adana’dan uzun bir yolculuktan sonra sınıf arkadaşlarımla 42 yıl sonra bir araya gelmek beni çok duygulandırdı. Hayatımın en güzel anlarından birini yaşadım” diye konuştu.
Kaynak: iha