Avrupa’nın 7 ülkesinden 21 öğretmen, açık havada eğitim projesi için Bursa’nın Mudanya ilçesine geldi.
Mudanya Cafer Yener İlköğretim Okulu’nun “Europe Beyond the Classroom-Leaming Outdoors” (Sınıf Ötesinde Avrupa-Açık Havada Öğrenme” adlı projesi, 2013 yılında Türk Ulusal Ajansı tarafından yapılan değerlendirmede başarılı bulunmuştu. Proje için 7 ülkeden 21 öğretmen Cafer Yener İlkokulu’na geldi. Okulun İngilizce öğretmeni Nazlı Aras tarafından yürütülen projede, 2013 Kasım ayında Fransa’nın Bordeaux şehrinde başladı. Geçen yıl Cafer Yener Öğretmenlerinden bir grup Polonya, Kuzey İrlanda, İspanya ve İngiltere’ye gitti. 2014 Aralık ayında İsveç ayağının ardından Almanya ve Fransa’ya gidilecek. Proje, 2015 Haziran ayında sona erecek. Projeyle öğrencilerin becerilerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor.
İngiltere, İsveç, Polonya, Kuzey İrlanda, Almanya, İspanya ve Fransa’dan gelen öğretmenler bir haftada Mudanya’da kalacak. Öğretmenler, Cafer Yener İlköğretim Okulu’nda sınıf dışında yapılacak derslere tercümanlarıyla girecek.
Heyet adına konuşan Kuzey İrlandalı Roy Greer, “Bu çocuklar hepimizin. Hepimize barış diliyoruz. Bu proje sayesinde yediğimiz yemek, dinlediğimiz müzik farklı olsa da hepimiz bu dünyayı paylaşıyoruz. Eğer birbirimize saygı duyarsak dünyamız daha yaşanabilir bir yer olur” dedi.
Misafirlere okul tarafından hazırlanan ve öğrencilerin itinayla baktıkları proje bahçesi gezdirildi.
Kaynak: iha