Tolunay DUMAN/TARSUS (Mersin), () - COCA Cola'nın Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Muhtar Kent, 1971 yılında mezun olduğu Mersin'in Tarsus İlçesi'nde eğitim veren Tarsus Amerikan Koleji'ne dar gelirli öğrenciler için 120 bin dolar bağışta bulundu.
Geçen hafta, Muhtar Kent'i ABD'nin New York kentindeki ofisinde ziyaret eden Tarsus Amerikan Koleji Mezunları Derneği Başkanı ve Tarsus Kent Konseyi Başkanı Dr. Ali Cerrahoğlu, ekonomik durumu olmadığı için eğitime devam edemeyen öğrencilerin okuyabilmesi için yürüttükleri 'Bir Tuğla da Sen Koy' burs projesinden bahsetti. Cerrahoğlu'nun anlattıklarından oldukça etkilenen Kent, bir vefa örneği göstererek ekonomik durumu olamayan öğrencilerin üniversite eğitimleri için kullanılması koşuluyla 120 bin dolar bağışladı.
Bağışlanan paranın 'Defne ve Muhtar Kent bursu' olarak adlandırılacağını belirten Dr. Ali Cerrahoğlu, "Bu bağışın getirisi ile daha fazla başarılı çocuk Tarsus'ta okuma şansı bulabilecek. Muhtar Kent bulunduğu mevkiden dolayı aslını, ülkesini, okuduğu okulunu unutmayan, ekonomik durumu yetersiz olan çocukların da iyi bir eğitim görebilmeleri için çok önemli katkıda bulunan örnek bir insan, örnek bir Tarsuslu. Çok uzaklarda onun da kalbinin memleketi için, okulu için, desteğe ihtiyaç duyan çocuklar için attığını gördüm" dedi.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha