EĞİTİM-Sen Bartın Şube Başkanı İsmet İpçi, Kozcağız Çok Programlı Lisesi'nde görev yapan Felsefe öğretmeni Bahtışen Çay'a, okul idaresi ve öğretmenler tarafından mobbing uygulandığını iddia ederek valilik ve savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.
Sendika Şube Başkanı İsmet İpçi, Eğitim-Sen üyesi Bahtışen Çay ve diğer kadın öğretmenler ile sendikada basın toplantısı düzenledi. İpçi, Bahtışen Çay'a uygulanan mobbingin, küfür ve tehdit düzeyine ulaştığını ileri sürdü.
SOPA İLE NÖBET TUTAN ÖĞRETMEN
Öğretmen Bahtışen Çay'ın, düzenlediği Felsefe Haftası etkinlikleriyle öğrencilere demokratik, öğrenci merkezli çalışmalar yaptırdığını, ancak okulda baskıya maruz kaldığını ifade eden İpçi, şöyle konuştu:
"Okulda sopa ile nöbet tutan bir öğretmene karşı çıktığı için öğretmenler odasında, 'bu değnek senin nerene değdi' gibi aşağılayıcı ve cinsellik içeren ifadeyle tehdit edilmiştir. Ardından eşyalara ve kapılara vurularak şiddet gösterisine maruz kalmıştır.  Öğretmenimize karşı ciddi bir mobbing uygulanmaktadır. Üzerinde gerek fiziki, gerekse psikolojik tehditler oluşmuştur. Endişemiz, olaya tanık olan kişilere baskı yapılarak öğretmenimize karşı bu mobbingin örtbas edilmesi, olayın siyasi bir kutuplaşmaya dönüştürülerek öğrencilerin öğretmenimize karşı kışkırtılması, öğretmenimizin okulda veya dışarıda fiziki ya da psikolojik saldırıya uğramasıdır."
Bu nedenle valilik, milli eğitim müdürlüğü ve savcılığa başvurarak şikayette bulunduklarını belirten İpçi, olayın takipçisi olacaklarını kaydetti.

FOTOĞRAFLI
 

Kaynak: dha