MERSİN, () - MERSİN Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, görevini eski Rektör Prof. Dr. Suha Aydın'dan devraldı.
Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'ndeki devir teslim törenine Prof. Dr. Suha Aydın ve yeni Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı'nın yanı sıra Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı. Törende konuşan Prof. Dr. Aydın, öğretim üyeliğinden de emekli olduğunu hatırlatarak, "2006 yılından bu yana gerçekleşen akademik ve fiziki gelişmeler, akademik ve idari personelin çalışmalarının bir yansımasıdır. Yaşamım boyunca ben değil biz dedim. Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, görkemli bir Mersin Üniversitesi'nin rektörlüğünü yapmaktan gurur duydum. Bana destek veren ailem, beni yetiştiren tüm hocalarıma ve görev yaptığım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi. Aydın, konuşmasının ardından rektörlük cübbesini yeni rektör Çamsarı'ya giydirerek görevi devretti.
EŞİTLİK VE ADALETTEN ÖDÜN VERMEYECEĞİM
Rektör Prof. Dr. Çamsarı ise, Mersin Üniversitesi Rektörlüğü'nü kurumun içinden yetişmiş bir akademisyen olarak gururla devraldığını ve bu makamın sadece yönetim ve temsil makamı anlayışıyla sınırlandırılmaması gerektiğinin bilincinde olduğunu belirterek şöyle dedi:
"14 yıldır mensubu olduğum Mersin Üniversitesi'nin potansiyelinin farkında olarak, bu yeni dönemde hedeflerimize ulaşacağımıza dair inanç ve güvenim tamdır. Üniversitenin tüm paydaşlarına akademik ve idari personel ile öğrencilerimize hak ettiği değeri vereceğim. Demokratik, barışçıl ve huzurlu bir çalışma ortamı sağlayacağım. Eşitlik ve adaletten ödün vermeden istikrarlı gelişim ve ilerlemeye açık, şehirle iletişim halinde olarak, işbirliği, katılım ve paylaşımı önemseyerek şeffaf, açık ve hesap verici bir yönetim anlayışı sergileyeceğim."
Programın devamında Aydın, alkışlar eşliğinde uğurlandı.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha