Meslek seçiminden doğru tercih listesi oluşturmaya kadar üniversite yolunda adaylara rehberlik yapan İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi, meslek tanıtım seminerlerine Samsun’da devam ediyor.
Türkiye’nin kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına kadar pek çok il ve ilçeyi gezen İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi uzman hocaları ile liselerde meslekleri tanıtacak, doğru meslek ve üniversite seçiminin önemini anlatacak. Geçtiğimiz yıl 15 ilde 150 lise ve bin öğrenciye ulaşıldığını belirten İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, “İnsanın tüm hayatına yön veren meslek seçimlerini yaparken öğrencilerin kendi becerilerini, ilgi alanlarını iyi tanımaları gerekir. Bu çerçevede bizler meslek eğitimi veren kişiler olarak lise öğrencilerine, mesleğin inceliklerini ve eğitiminin gerektirdiği özellikleri aktarmak istiyoruz. Seminerlerimiz, hem öğrencilerimizi genel, bilimsel ve sosyal konularda bilgilendirerek hem de meslek tanıtımına yönelik olarak devam ediyor” dedi.
Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bekir Oğuz Bartın ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Eylem Akdeniz Göker, 10-12 Aralık tarihleri arasında Samsun’da öğrencilerle buluşarak, meslekler, kariyer ve staj olanakları hakkında ayrıntılı bilgi verecek. Uzmanlar, ayrıca İstanbul Kemerburgaz Üniversitesinin iş dünyası ile iç içe eğitim uygulamaları, burs olanakları ve İngilizce eğitim gibi konularda bilgileri öğrencilerle paylaşacaklar.
SAMSUN’DA ZİYARET EDİLECEK OKULLAR
İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi heyeti tarafından ziyaret edilecek okulların listesi ise şöyle: “Köksal Ersayın Anadolu Lisesi, Yeşilkent Anadolu Lisesi, Şahinoğlu Koleji, Samsun Anadolu Lisesi, Atatürk Anadolu Lisesi, İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi, Sınav Koleji, Bafra Kızılırmak Anadolu Lisesi, Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi, Bafra Atatürk Anadolu Lisesi, Galip Öztürk Anadolu Lisesi, Bafra Fen Lisesi, Bafra Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Sema Cengiz Biberci Kız Teknik Meslek Lisesi, 19 Mayıs Anadolu Lisesi.”
Kaynak: iha