Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, () - ZONGULDAK'ta, 'Okullar iyilikte yarışıyor' projesi kapsamında Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri, bazıları hiç kullanılmamış oyuncak ve hikaye kitaplarını, Dilaver İlkokulu'nda daha çok maden işçilerinin çocukları olan öğrencilere hediye etti.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nce, 'Oynanmayan oyuncak, oynamayan çocuk kalmasın' sloganıyla geçen eylül ayında başlatılan proje kapsamında Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri, evlerindeki oyuncak ve hediye kitaplarını okuldaki iyilik sepetlerinde topladı. Bazı öğrenciler harçlıklarıyla yeni oyuncaklar alarak sepete attı. Toplanan oyuncak ve kitaplar, hediye paketi yapılıp Dilaver İlkokulu'na götürüldü. Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte oyuncak ve kitaplarını, daha çok maden işçilerinin çocukları olan öğrencilere hediye etti. Oyuncak ve hikaye kitaplarını alan öğrenciler büyük mutluluk yaşadı.
İl Milli Eğitim Şube Müdürü Zülkifar Uçar, proje kapsamında 25 okul tespit edildiğini, bu okulların oyuncak ve hikaye kitabı yönünden destek alacağını söyledi. Uçar, şöyle konuştu:
"Bizim en çok ihtiyacımız olan çocuklarımızı, gençlerimizi birbirleriyle kaynaştırmak, devletimizi daha da güçlendirmek. Bunu başarmaya çalışıyoruz. Türk milletinin kültüründe ve dinimizde olan yardımlaşma duygusunu daha pekiştirmiş oluyoruz. Bu arada çocuklarımız, sadece elektronik cihazlarla ilgilenmek yerine kitaplarla ve oyuncaklarla da ilgilenerek daha güzel ortamlarda birlikte kaynaşıyorlar."

FOTOĞRAFLI
 

Kaynak: dha