Çocukları şiddet eğiliminden kurtararak yarınlara hazırlamak için, Samsun Emniyet Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında "İletişim Teknolojisinin Sağlıklı ve Güvenli Ortamında Bulunmak" projesi protokolü imzalandı.
Samsun Polisevi’nde düzenlenen “İletişim Teknolojisinin Sağlıklı ve Güvenli Ortamında Bulunmak" projesi protokolüne İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, İl Emniyet Müdür Yardımcıları Emin Reşat ve Mehmet Yavuz, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Yetik, İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Dr. Şener Özdemir ve Milli Eğitim ARGE ekibi katıldı.
Samsun Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokol gereği "İletişim Teknolojisinin Sağlıklı ve Güvenli Ortamında Bulunmak" projesi kapsamında yapılan protokol öncesi Çocuk Şube Müdürü Dr. Şener Özdemir, proje hakkında bilgi verdi.
Projenin 14 Ekim’de başlayacağını söyleyen Şube Müdürü Dr. Şener Özdemir, “02 Nisan 2015 tarihleri arasında Samsun il merkezinde bulunan 31 adet lise ve dengi okulda bilinçli internet kullanımı konuları Emniyet Müdürlüğümüz Çocuk Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memurları ve sosyal çalışmacı tarafından anlatılarak zararlı olabilecek etkenlerden uzak durmaları hedeflenmiştir” dedi.
Ardından konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, “Gençlerimizi ciddi anlamda tehdit eden sosyal medya ve güvenli internet ortamlarının bilinçli şekilde kullanılmasını hedefleyen bu projeyle yaklaşık 31 okulumuzda 5 binden fazla öğrencimize eğitim verilmesini hedefliyoruz. Bu projelerimiz sadece bununla ilgili değil, gerek okul etrafının güvenliği gerek zararlı madde kullanımıyla emniyet müdürlüğümüzle birçok projeyi ortak yürütüyoruz. Güzel bir başlangıç. Umarım ki güzel neticeler elde edeceğiz” diye konuştu.
Çocukların geleceğin teminatı olduğunu dile getiren İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, “Bu teminatı da güvence altına almak için özellikle emniyet teşkilatı olarak var gücümüzle çalışıyoruz. Bu çalışmalarımıza en büyük desteği İl Milli Eğitim Müdürlüklerimiz veriyor. Biz de daha önce Samsun ilinde başlayan projelerde olduğu gibi İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzde yetkili arkadaşlarımızla birlikte koordineli bir şekilde bu çalışmalarımızı yürütüyoruz. En son arkadaşların alt yapısını hazırlayıp bugüne getirdiği proje de ‘İletişim Teknolojisinin Sağlıklı ve Güvenli Ortamında Bulunmak’ ismiyle adlandırdığımız projemiz. Bu projeden amacımız lise ve dengi okullarda ilk aşamada bu öğretim yılında 31 okulumuzda geleceğimizin teminatı olan gençlerimize sanal ortamın zararlarına karşı duyarlı hale getirmek, onları bilinçlendirmek, bilgilendirmek, inşallah diğer projelerimizde olduğu gibi bu projemizde amacına uygun olarak neticelenir. Bu işin ben şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
Gençlerin üzerinde Samsun il merkezindeki lise dengi okullar hedef alınarak güvenli internet kullanımı ve sosyal paylaşım sitelerinin doğru şekilde kullanımının anlatılması hedeflendiği projenin protokolü, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz ile İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin tarafından imzalandı.
Türkiye’nin yarınları olan çocukların, günümüzde var olan internet, bilgisayar ve iletişim araçlarını aşırı ve gereksiz kullanarak toplumdan soyutlanmaları, bu sebeplerden dolayı ortaya çıkan fiziksel ve psikolojik rahatsızlıklardan uzak tutmak için imzalanan projenin 02 Nisan 2015 tarihine kadar devam etmesi planlanıyor.
Kaynak: iha