ABD Merkez Bankası Fed Başkanı Janet Yellen'in yapmış olduğu her açıklamanın ardından dünya ekonomisinde dalgalanmalar yaşanıyor. Son yıllarda yapılan FED açıklamaları ekonomi piyasalarına yine yerinden oynattı.

ABD Merkez Bankası Fed Başkanı Janet Yellen bu gün Washington'da bir konferansta yer aldı. açıklamalarında yapıldığı konferansta sağlıklı bir ekonomideolması gerekenler hakkında konuşan Yellen ekonomik hareketliliğin daha güçlü bir ekonomiyi sağlayacağını ifade etti.

ABD Merkez Bankası Fed Başkanı Janet Yellen, hareketliliğin ekonomiye destek olduğunu ve bu konuyu etkileyen faktörlerin anlaşılması, ailelerin gelecekteki refahı nasıl etkilediği ve kamu politikasının daha fazla imkanı sunmak için nasıl kullanılacağı gibi konularda daha fazla araştırmaya ihtiyacın olduğunu bildirdi.

Yellen Washington'da ekonomik hareketlilil ile ilgili yapılan konferansta gerçekleştirdiği açılış konuşması sırasında"Araştırmacılar ve politika yapıcılar, insanların hayatları boyunca ne kadar hareketlilik sağlayabileceği konusunda daha iyi bir anlayışa sahip olmalı. Araştırmalar, insanların gelişme kaydettiği bir ekonominin yaratılması için hangi kamu politikalarının daha etkili olduğu konusunda yeni bulgular ortaya çıkarabilir" dedi.

Daha iyi ekonomik imkanların ve mobilitenin daha sağlıklı bir ekonomi ortaya çıkarmak için yardımcı olacağına işaret eden Yellen "Girişimcilik ve inovasyon kişisel mobilite ve daha güçlü bir ekonomi için kilit öneme sahip" dedi.
Editör: TE Bilişim