Ardahan Çıldır İlçesi Aktaş sınır kapısının uzun zaman önce başlayan yapım çalışmaları, en nihayetinde sona ulaşmak üzere ve açılışını yapacak olan Cumhurbaşkanı'da Ardahan'a gitmek için gün saymakta. 

Ak Parti Çıldır İlçe Başkanı Ahmet Rıfat Vural, Çıldır Belediye başkanı Kemal Yakup Azizoğlu, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci ve beraberindeki heyet Aktaş Sınır Kapısında incelemelerde bulundu. Mayıs ayında yapılmasının son bulunacağı açıklanan Aktaş hudut sınırı için, son çalışmalar cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan' ın yapacağı açılış için hızla devam etmekte. Ardahan ve bölgesinin tüm ticari yükünü üstlenecek ve hafifletecek olan Çıldır kapısı için günde binlerce TIR geçebilecek. 

Çıldır Belediye Başkanı Yakup Azizoğlu “İpek yolu olarak bilinen güzergahta bulunan Aktaş Sınır Kapısı açıldığı zaman Gürcistan’ın yanı sıra, Azerbaycan, İran ve Orta Asya’ya açılan en önemli kapı özelliği taşıyacak. Türkiye’nin üçüncü büyük kapısı olacak olan Aktaş Sınır Kapısı bölge ekonomisinin canlanması ve göçün önüne geçilmesi kapsamında en büyük dayanağımız olacaktır. Özellikle tır trafiği bu yöne kayacağından dolayı ilçemize çok büyük getirisi olacak. Burada iş adamlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, siyasilerimize büyük görev düşmektedir. Bu kapının kaymağını il etapta Çıldır ve Ardahan yemelidir. Bunun içinde ilçemize sınır kapısının gerektireceği bütün yatırımların yapılması gereklidir” dedi.






Editör: TE Bilişim