Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 2008’de Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol boru hattında meydana gelen patlamanın dijital saldırı sonucu yaşandığı iddialarını değerlendirdi. Yıldız, “O sırada kamera yok. Bu yorumu, bu analizi yapanlar varsa bulguları, bilgileri tarafımıza versinler, değerlendirelim” dedi.
Bakan Taner Yıldız, Saim Halim Paşa Yalısı’nda düzenlenen ’Enerji projeleri ve anlaşmaları için taze kaynak nereden ve nasıl sağlanır’ konulu konferansın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yıldız, 2008 yılında Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol hattında yaşanan patlamayla ilgili basında yer alan iddialara ilişkin açıklama yaptı.
“KAZA YA DA TERÖRLE İLGİLİ BİR BULGU YOK”
Bölgeye güvenlik kamerasının kazadan sonra yerleştirildiğini söyleyen Bakan Yıldız, “Bir yayın organının analiz ve yorumundan yola çıkılarak bu haberin yapıldığını anlıyoruz. Burada dikkate alınacak konular vardır. Bazı yanlış, eksik işlemler de vardır. Kamera kayıtlarından bahsediliyor. O sırada kamera yok. Bu kazadan daha sonra yapılıyor. Bunun üzerine TÜBİTAK, ODTÜ gibi bilirkişi oluşturulup Refahiye savcılığında bunlar değerlendiriliyor. Bunun kaza veya terörle alakalı olması yönünde bir bulgu yok” dedi.
“DOSYA KAPATILMIŞ DEĞİL"
Yıldız, olayın yargı kısmını takip ettiklerini belirterek, “Teknik incelemelerde de neden olduğu konusunda net bir kanaate ulaşılamamış. Bu yorumu, bu analizi yapanlar varsa bulguları, bilgileri tarafımıza versinler. Biz bunu değerlendirelim. Bununla alakalı savcılıkta bulunan bir dosya var. Dosya kapatılmış değil. Teknik incelememiz de devam ediyor” şeklinde konuştu.
Kaynak: iha