Petrol Mayıs ayında yükselişe geçecek! Şimdiden depolarınızı yedeklemeye başlayın. Petroldaki sert düşüşün 1-2 ay içinde tekrar yükselişe geçeceğine dair veriler geldi ama bakalım ters mi tepecek, doğru mu çıkacak.

Petrole Mayıs ayında zam geliyor ve zam ile beraber araba sürücüleri zamdan etkilenecek ve zamdan daha fazla benzin alacaklar.

Küresel çaptaki araştırma merkezlerine göre düşen petrol fiyatları önümüzde ki Mayıs ayından itibaren yeniden tırmanışa geçecek ve fiyatları yükselecek.

JBC Enerji Araştırma Merkezi Petrol Uzmanı Julius Walker, rafinerilerin yaz aylarına doğru daha fazla ham petrol talep edeceğine işaret ederek, bu nedenle yılın ikinci yarısında global talepte artış beklendiğini belirtti.

Petrol fiyatlarının düşmesinde, Amerika'daki üretim artışının ve İran ile batılı ülkelerin nükleer müzakerelerindeki anlaşma beklentisinin etkili olduğunu anlatan Walker, arz fazlası bulunan dönemin sona ereceğini ve yılın ikinci yarısında daha güçlü fiyatlar beklediklerini kaydetti.

Brent türü petrolün yaza doğru tekrar 60 doların üstüne çıkmasını öngördüklerini ifade eden Walker, "Yıl sonuna doğru artan global taleple birlikte varil fiyatının 65 doların üstüne yükseleceğini düşünüyoruz" diye konuştu. Walker, Amerika'daki petrol stoklarının 80 yılın en yüksek seviyesine çıktığına dikkati çekerek, yılın ikinci yarısında ülkedeki petrol üretimi artışının durmasını beklediklerini ve bu faktörün de petrol fiyatlarını yukarı çekeceğini kaydetti.
Editör: TE Bilişim