Dünya piyasalarında 499 şahsın sahip olabileceği, Türkiye piyasasındaki fiyatı 3.1 milyon Euro'ya yaklaşan LaFerrari, Vural Ak'a teslim edilmek İstanbul'a geldi. Vural Ak, son sekiz yılda alıp halen garajında beş adetgüncel Ferrari marka otomobil bulundurma şartını sağladı.

İki yıl önce, 16 Mayıs 2013'te Maranello'daki Ferrari fabrikasına giden ve LaFerrari'yi fabrika pistinde kullanan ve aracı alabilecek iki Türk adaydan biri olarak sipariş veren Ak, markanın talep ettiği şartları karşılayabildiği için en hızlı ve en pahalı Ferrari'nin Türkiye'deki ikinci sahibi olmayı başardı.

TÜRKİYE'NİN PAYI 2

LaFerrari'yi satın almak üzere aday olan diğer Türk ise Habaş CEO'su Mehmet Başaran'dı. Başaran geçen yıl bu hakkını kullanmaktan son anda vazgeçince, onun için ithal edilen araç, aynı şartları karşılayan bir borsacı tarafından satın alınmıştı. Başaran'ın garajında aralarında 288 GTO, F40, F50, Enzo, Superamerica, McLaren F1, Porsche Carrera GT gibi 80'in üzerinde süper spor otomobilin olduğu biliniyor. Türkiye'nin en büyük filo kiralama şirketlerinden İntercity'nin Yönetim Kurulu Başkanı olan Vural Ak, aynı zamanda dünyanın sayılı süper lüks ve klasik otomobil koleksiyonerleri arasında yer alıyor. Garajında Ford GT, Dodge Viper, Lamborghini SV, Mercedes SLK 55 AMG, Nissan GT R, Audi R8 V, Audi R8 V10 Roadstar, Dodge Challenger SRT, Maserati Grand Sport ile Ferrari California, Spider, F12, F12 Berlinetta ve FF modelleri bulunan Ak'ın LaFerrari'yle birlikte garajındaki kıymetli otomobil sayısı 50 adedi geçecek.

SAHİP OLMA ŞARTLARI PERİ PADİŞAHININ KIZINI ALMAKTAN ZOR

Ferrari toplam 500 adet üreteceği ve birini müzesine alıp, 499 adedini satacağı LaFerrari modelinin muhtemel müşterileri için yerine getirilmesi hiç de kolay olmayan şartlar arıyordu.

Bu aracı garajına dahil edecek olan kişinin sadık bir Ferrari müşterisi olması ise yeterli değildi. Bu kişinin son 8 yılda üretilmiş olan ve Türkiye'deki toplam değerleri 2.5 milyon Euro'yu bulan 5 Ferrari modelini satın almış ve LaFerrari'yi sipariş ettiğinde ise satmamış olması gerekiyordu. Bu modeller, Ak'ın da garajında bulunan California, Spider, F12, F12 Berlinetta ve FF idi.

TARİHİN EN HIZLI FERRARI'Sİ

Ferrari'nin efsane modeli Enzo'nun yerini alan üretimi 500, satışı ise 499 adetle sınırlandırılan LaFerrari markanın 6. Nesil otomobili olarak tarihe geçti. 800 beygir gücünde 6.3 litrelik V12 benzinli ve 163 beygir (120 kW) gücünde bir elektrikli motoru olan toplam 963 beygir gücündeki araç 0-100 km/s hızlanmayı 3 saniyenin altında gerçekleştirirken, 350 km/s son sürate erişebiliyor.

LAFERRARI'Yİ KENDİ PİSTİNDE GAZLAYACAK

Formula 1 yarışlarını da kaybettikten sonra heybetli bir ölü yatırım haline gelen İstanbul Park'ı 2023 yılına kadar toplam 125 milyon dolar bedelle kiralayan Vural Ak, içlerinde sahibi olduğu Türkiye'nin en büyük filo kiralama şirketi İntercity'nin de olduğu 6 şirketin merkezini buraya taşıdı. Pisti, otomobil ve otomobil sporları merkezi haline getirmek üzere yola çıkan Vural Ak, pisti işletmeye başladığı ilk dönemde F1 yarışlarını yeniden Türkiye'ye getirmek için uğraştıysa da, bu çabaları istenen yüksek bedellerden ötürü sonuçsuz kaldı.

Vural Ak'ın aynı zamanda şirketlerinin merkezi olarak kullandığı İstanbul Park, özellikle süper spor otomobillerin buluşma noktası olarak hizmet veriyor. Ferrari, Maserati, Porsche gibi markalar, lokal ya da uluslararası kimi etkinlikler için İstanbul Park'ı kullanmayı tercih ediyor.

Dünyanın en hızlı otomobillerinden biri olan yeni LaFerrari'nin sahibi olan Ak bu otomobile sahip olan diğer 498 kişiden farklı olarak, yeni otomobilini işletmecisi olduğu, yine dünyanın en hızlı pistlerinden F1 pistlerinden birinde kullanma şansına sahip olacak.

Editör: TE Bilişim