Türkiye’de yatırımlarını erteleme kararı alan Çinli tekstil devi Texhong firmasının Balıkesir yatırımı konusuna açıklık getiren OSB Müdürü Gökmen Zeytun, İHA’nın servis ettiği ’Yatırım erteleme kararı’ haberini doğruladı. Müdür Zeytun, bazı gazetelerde yatırımın olmayacak şeklinde lanse edilen haberlerin doğru olmadığını ve Çinli Texhong’un yatırım kararını sadece ertelediğini kaydetti.
Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Gökmen Zeytun, bir süre önce Hong Kong borasına bildirimde bulunarak, Türkiye’deki yatırımlarını erteleme kararı alan Çinli tekstil devi Texhong ile ilgili açıklamada bulundu.
Müdür Zeytun, "İHA’nın haberinin ardından Texhong firmasının Türkiye ofisi ile irtibata geçtik. Borsaya yapılan açıklamayı değerlendirdik ve firma yetkililerine ulaştık. Firma Türkiye’deki yatırımları sadece erteleme kararı aldı. Bilindiği üzere firma 220 dönümlük alan satın almıştı. Biz kendileri ile 2013 yılının 1 Mayıs tarihinde sözleşme imzalamıştık. OSB kanunlarına göre firmanın 1 yıl içinde yapı ruhsatı alması gerekiyordu. 2014 Şubat ayında bu ruhsatı aldılar ve ruhsatın 2 yıl geçerliliği var. Ancak firmanın Vietnam’da da bazı yatırımları oldu ve bu nedenle Türkiye’de bulunan yatırım takviminde erteleme kararı aldı. Firma ilk etapta 25 bin metrekarelik alanda üretime geçmek istediğini bildirdi. Bunu da 2016 yılında hayata geçirmeye planlıyor. Firmanın erteleme kararı bu anlama geliyor" dedi.
Gökmen Zeytun, İHA’nın Türkiye gündemine servis ettiği haberin, firmanın yatırımları erteleme kararı açısından doğru olduğunu ancak bazı basın kuruluşlarının haberi yatırım olmayacak şeklinde lanse ettiğini söyleyerek bunun doğru olmadığını bildirdi.
Kaynak: iha