31 Aralık 2014 itibari ile banka hesaplarına göz atan tüm bankalar; toplu bir rakam ile  son 10 yılda açılmayan hesaplardaki birikmiş paraların toplamını 94.5 milyon lira olduğunu açıkladılar. Hesabında paralarını unutan MUDİLER için bankalar duyurularını sürdürmekte iken, herkesin T.C. kimlik numaralarındaki hesaplarına bir göz atmalrını istedi. 
Eğer ki unuttuğunuz bir banka hesabınız var ise, ve hesabınız üzerinde bir yaptırım uygulanmadı ise zaman aşımına uğrayan hesabınızda yüklü paranız olabilir. 

Vatandaşlar, böyle bir hesapları olup olmadığını Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) her yıl şubat ayında aktifleştirdiği "www.zamanasimi.org/tbb" internet sitesini kullanarak herhangi bir hesaplarının olup olmadığını öğrenebiliyorlar. Ayrıca isterlerse bu siteden kullanılmayan hesaplarını da kapatmaları mümkün.

Merkez Bankasının yaptığı açıklamaya göre en fazla unutulan hesap Deniz Bank nezlinde ilerlemekteyken, verilen adresten isim ve soyisimle yapılan aramalarda hesabını çıkarsa, üzerinde 15 HAZİRAN'a kadar işlem yapabilir dilerseniz hesabınızı da kapatabilirsiniz.



 
Editör: TE Bilişim