Pazarlama iletişiminin önemli isimlerini biraraya getiren ve 7 yıldır doğrudan pazarlama sektörünün en iyilerini belirleyen Doğrudan Pazarlama (DP) Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu.
Doğrudan Pazarlama İletişimcileri Derneği (DPİD)tarafından 7 yıldır geleneksel olarak düzenlenen DP Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Radyo ve televizyon dünyasının sevilen ismi Bay J’nin sunuculuğunu yaptığı gecede bu yıl da başvuran yüzlerce ajans ve projenin arasından sektörün en iyileri seçildi. Pazarlama sektörünün merakla beklediği, en önemli markaların doğrudan pazarlama faaliyetlerinin ve çalışmalarının ödüllendirildiği DP Ödül Töreni’nde Etkinlik Pazarlaması, İnteraktif Pazarlama, Satış Noktasında ve Sahada Pazarlama ile Veritabanına Dayalı Pazarlama ana kategorilerinde projeler ödüllendirildi. Ana kategorilerin yanı sıra özel kategorilerde de Entegre Doğrudan Pazarlama Kampanyası, En Yaratıcı Doğrudan Pazarlama Uygulaması ve Çekmecede Kalmış İşler ödülleri de sahiplerini buldu. Törenin açılış konuşmasını yapan Doğrudan Pazarlama İletişimcileri Derneği Başkanı Alper Sesli 2013 yılında sektörün 1.4 milyar dolar hacme ulaştığını belirterek, “Ciro payı en çok artan alan olarak İnteraktif Pazarlama dikkati çekiyor. Bu sonuç markaların İnteraktif Pazarlama alanındaki faaliyetlerine hız verdiğini gösteriyor” dedi. Sektörün istihdam hacminin de 115 bin olduğu vurgulayan Sesli, şirketlerin doğrudan pazarlama iletişimine verdiği önemin arttığını görmek ve ödüllere gösterilen ilgi bizi mutlu ediyor” dedi.
Ödül töreninde DP Ödülleri Komitesi Başkanı ve DPİD Yönetim Kurulu Üyesi Eser Hakim ise sloganlarının ‘Doğrudan Sonuca Gidenler Buraya’ olduğunu dile getirerek 100’ün üzerinde ajans ve 400’e yakın proje arasından sektörün en iyilerini ödüllendirdiklerini söyledi.
“DOĞRUDAN SONUCA GİDENLER” ÖDÜLLENDİRİLDİ
DPİD bundan önceki yıllarda olduğu gibi, bu yıl da Türkiye’nin en başarılı ve dikkat çeken pazarlama çalışmalarını değerlendirdi. “En Yaratıcı Doğrudan Pazarlama Uygulaması” ödülünü Tofaş - Jeep için Dna BoX projesi ile Leo Burnett Istanbul alırken Vodafone “En Cesur Müşteri” ödülünün sahibi oldu. Toplamda 400’e yakın projenin değerlendirildiği yarışmanın sonuçlarına www.dpodulleri.org linkinden ulaşılabilirsiniz.
DPİD HAKKINDA
DPİD (Doğrudan Pazarlama İletişimcileri Derneği), dünyada ve ülkemizde hızla gelişen, büyüyen bu sektöre yön verecek bir meslek örgütü olarak Eylül 2005’te kuruldu. DPİD’in ana amacı; doğrudan pazarlama sektörüne vizyon kazandırmak, sağlıklı büyümesini sağlamak, sektör çalışanları arasında iletişim kurmak, hizmet kalitesini yükseltmek ve haksız rekabete karşı mücadele etmektir. DPİD; Etkinlik Pazarlaması, Veritabanına Dayalı Pazarlama, İnteraktif Pazarlama, Satış Noktasında ve Sahada Pazarlama alanlarında faaliyet göstermektedir.
Kaynak: iha