İTO Başkanı İbrahim Çağlar, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Cansen Başaran-Symes'in bir konferansta dile getirdiği, "Artan enflasyonu, aynı dönemlere denk gelen, bozulan güven ortamının, itibarı zedelenmiş Türkiye hikayesinin bir sonucu olarak da görmek mümkündür" ifadesini de içeren değerlendirmelerini eleştirdi.

''SÖZLERİNİ TETİKÇİLİKTEN BAŞKA ŞEKİLDE AÇIKLAMAK MÜMKÜN DEĞİL''
Çağlar, yazılı açıklamasında, "Biz sürekli güven ortamının gerekliliğini vurgularken, ekonominin aktörlerinden biri olan ve kendini 'Türkiye'nin başlıca endüstri ve hizmet kuruluşlarını temsil eder' şeklinde tanımlayan TÜSİAD'ın Sayın Yönetim Kurulu Başkanı'nın bu sözlerini, ne yazık ki 'tetikçilikten' başka şekilde açıklamak mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

''SEÇİM ÖNCESİ BU AÇIKLAMALAR BİZİ ŞAŞIRTMAZ''
İTO Başkanı Çağlar, şunları kaydetti: "Karanlık odaklar ne zaman Türkiye üzerinde oyunlar oynamak için düğmeye basmak istese, işte o düğme her zaman TÜSİAD olmuştur. Seçim öncesi bu açıklamalar bizi şaşırtmaz. Ortaya atılan görüşler TÜSİAD Başkanı'nın değildir; çünkü bu ülkenin hiçbir ferdi böyle konuşmaz. Sayın TÜSİAD Başkanı'na düşen görev de düğme rolünü oynamak değildir.

''....SUYU BULANDIRMAKTAN BAŞKA AMACA HİZMET ETMEZ''
Ekonomi dünyasının aktörlerine düşen görev, karanlık senaryolarda yer almak değil, ekonomide güven ortamı oluşturmaktır. Ülkemizin ekonomisi, gelişmiş ve gelişmekte olan pek çok ülkeden daha iyi göstergelere sahipken, aksini iddia etmek suyu bulandırmaktan başka amaca hizmet etmez."

Editör: TE Bilişim