Hükümetin yürüttüğü düzenlemeler Bağ-Kur emeklilerine nefes aldıracak. Seyyanen zam düzenlemesi, ağırlıklı olarak Bağ-Kur'lu emekli vatandaşlarımızı sevindirecek. Emekliler içinde en az maaş alan kesim olan Bağ- Kur'lular, Temmuz ayından itibaren zamdan faydalanmaya başlayacak.

Hükümetin son dönemde yaptığı düzenlemeler Bağ-Kur emeklilerine nefes aldıracak. Seyyanen zam düzenlemesi, ağırlıklı olarak Bağ-Kur'luları sevindirecek. Emekliler içinde en az maaş alan kesim olan Bağ- Kur'lular, Temmuz'da seyyanen zamdan yararlanacak. Çalışan emeklilerden yapılan destek primi kesintisini Temmuz'da yüzde 15'ten 10'a indiren düzenleme de maaşlarda artışa yol açacak. Düzenlemeler Bağ-Kur emeklilerini eşit maaşa yaklaştıracak. Ayrıca destek primi kesintisinin kaldırılması için de çalışmalar sürüyor.


SIRTTAKİ YÜK BİTSİN

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, sigortalılar arasında norm ve standart birliği sağlamak amacıyla 2008'de çıkarılan 5510 sayılı Yasa'ya rağmen hala en az maaşı Bağ-Kur'lu emeklilerin aldığını söyledi. Emekli maaşlarında 2008'den beri eşitlik sağlanamadığını kaydeden Palandöken, "Diğer sigortalılarla Bağ-Kur'lu emeklilerin maaşları arasında bir eşitleme yapılmadı" dedi. Bağ- Kur'lular ve Bağ-Kur emeklilerine yönelik düzenlemelere de değinen Palandöken, şöyle konuştu: "Esnafımızın sigortalı çalıştırdığı işçilerden az kazanç beyan etmesi nedeniyle borçlar çıkarılıyordu, bunlar kaldırıldı. Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisinin düşürülmesi de olumlu bir gelişme. Böylece bir gelir artışı olacaktır. İstihdama katkı sağlayan emekli esnaflarımızın sırtında yük olan Sosyal Güvenlik Destek Priminin tamamen kaldırılması için çalışmalarımız devam edecektir."

MECLİS'TEN GEÇTİ

Hükümetin duyurduğu seyyanen zam ve destek primi düzenlemeleri, Meclis'te kabul edildi. Düzenlemeler şöyle: SSK ve BağKur emeklilerine Temmuz ayı ödeme döneminde yapılacak artıştan sonra, dosya bazında ödenmesi gereken tutar esas alınmak suretiyle bin lira ve altındaki gelir ve aylıklara 100 lira, bin liranın üzerindeki gelir ve aylıklara da bin 100 lirayı geçmeyecek şekilde seyyanen yapılacak.

Emekli olduktan sonra çalışanlardan kesilen yüzde 15'lik Sosyal Güvenlik Destek Primi oranı yüzde 10'a düşürülecek. Uygulama bu yılın Temmuz ayından itibaren başlayacak.
Editör: TE Bilişim