Yaz mevsiminin vazgeçilmez meyvelerinden erik fiyatlarında ki artış dudak uçuklatıyor. Bolu'da mevsimin ilk ürünlerinin geldiği pazarda eriğin kilogramı 100 liradan satılıyor. Ocak ortasında eriğin kilosunun 600 liraya yaklaştığı gelen bilgiler arasında.

Stadyum Caddesinde kurulan pazarda, erik tezgahtaki yerini aldı. Antalya ve Mersin'den gelen eriğin fiyatı kalitesine göre 80 ile 100 lira arasında değişiyor. Kilogram ile alıcısı olmadığı için erik, içinde yaklaşık 10 adet bulunan 100 gramlık paketler halinde satışa sunuluyor.

ERİK TEZGAHTA TERİNİ ALDI

Pazarcı Mehmet Kavuncu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pazar yerine mevsimin ilk meyvelerinin geldiğini ifade ederek, "Mersin'den gelen erik tezgahta terini aldı. Kaliteli erik olduğu için kilogramını 100 liradan satıyorum. Kilogram ile satamadığımız için 100 gramlar halinde 10 liradan satmaktayız.

İçerisinde de yaklaşık 10 erik bulunmakta. Pazarın en pahalı meyvesi erik. Erik pazarda altınla yarışır durumda" diye konuştu.

ERİĞE RAĞBET FAZLA YOK

Tezgahta yenidünya ve çağlanın da olduğunu ifade eden Kavuncu, "Vatandaşımız erikten ziyade bu meyvelerden alıyor. Eriğe rağbet fazla yok. Eriği genelde canı çeken hamile bayanlar satın alıyor. Eriğin fiyatını duyup da kaçan çok" dedi.

Vatandaşlar, erik satın almak için fiyatının düşmesini bekleyeceklerini dile getirdi.
Editör: TE Bilişim